Italianen protesteren bij Nederlandse ambassade

22 februari 2015, 15:22

Een groep Italianen gaat komende dinsdag, vanaf 18.00 uur, protesteren voor de Nederlandse ambassade in Rome. Ze eisen financiële compensatie voor de schade die Feyenoord-hooligans eerder deze week hebben aangericht in de Italiaanse hoofdstad. Ze roepen hun landgenoten op om ook naar de Nederlandse ambassade te komen.

Feyenoord speelde afgelopen donderdag in de Europa League tegen AS Roma. Duizenden Nederlanders maakten de reis naar de historische stad, maar een aantal van hen wist zich niet te gedragen en liet een spoor van vernieling achter. "Het leek wel een slagveld", schreef La Gazzetta dello Sport. De schade zou in de miljoenen lopen. De protestvoerders, die zichzelf hebben verenigd in de groep Roma Pulita (schoon Rome), willen dat de daders betalen.

Een in Toscane wonende Nederlandse is ondertussen een crowdfundingactie begonnen om geld binnen te halen om het herstel van de schade in Rome te kunnen betalen. "Laat de bevolking van Rome zien dat wij Nederlanders ons gezamenlijk schamen voor dit gedrag en geef een donatie om de gemeente Rome deze vreselijke dag te laten vergeten en wij weer met opgeheven hoofd de eeuwige stad kunnen bezoeken", klinkt het op de website. Na twee dagen staat de teller op ruim 2.600 euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen