Hoofdrol voor arbitrage bij zege PSV op hekkensluiter

22 februari 2015, 16:19   Bijgewerkt: 22 februari 2015, 17:59

Het was de nummer één tegen de hekkensluiter, de meest scorende ploeg van de Eredivisie tegen het team met de meeste tegengoals. PSV-FC Dordrecht moest, op basis van deze gegevens, dus een schiettent worden. Dat werd het niet, maar de winst ging wel gewoon naar de ploeg uit Eindhoven. In het Philips Stadion werd het in een merkwaardig duel, vol omstreden beslissingen van de arbitrage, 3-0.

Rustig was de aanloop van FC Dordrecht naar de uitwedstrijd tegen PSV, op papier één van de zwaarste duels van het seizoen, niet te noemen. Op donderdagavond maakte de club bekend dat coach Ernie Brandts, over wie technisch directeur Marco Boogers vroeg in het seizoen gezegd had dat hij sowieso niet ontslagen zou worden, moest vertrekken. Details over de redenen van deze breuk gaf de Zuid-Hollandse club niet, dat was zo afgesproken met Brandts. Zijn assistent Gérard de Nooijer moest de taken van de ontslagen coach voorlopig overnemen en zat zodoende in Eindhoven voor het eerst als hoofdtrainer op de bank.

Het publiek bij PSV hoopte zodoende op een monsterscore en die leek er ook te komen, want al na vier minuten was het 1-0. Jeffrey Fortes, de nieuwe captain, werkte een voorzet van Jetro Willems in eigen doel. De Eindhovense fans gingen er eens goed voor zitten, maar PSV verzuimde vervolgens om door te drukken. Daarbij moet worden gezegd dat arbiter Pieter Vink de ploeg dwars zat, hij floot de doorgebroken Memphis Depay ten onrechte terug wegens buitenspel. Omdat Depay in dezelfde actie gevloerd werd door FC Dordrecht-keeper Filip Kurto, werd PSV door deze onjuiste beslissing een penalty en een rode kaart voor Kurto onthouden.

FC Dordrecht mocht zich beklagen over de handsbal, Haddad leek namelijk weinig aan zijn handsbal te kunnen doen, en even later werd de promovendus opnieuw benadeeld door de arbitrage. Een schot van Klaiber stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in, maar hierbij was de bal over de lijn geweest. Dit werd niet gezien door Vink en zijn assistent, dezelfde assistent die in de eerste helft Depay ten onrechte terugfloot wegens buitenspel, waardoor het 2-0 bleef. Even later werd het zelfs 3-0, Jeffrey Bruma tikte een corner binnen.

Opnieuw een zege dus voor PSV, dat zich nu kan opmaken voor een belangrijke week. Donderdag is de return tegen FC Zenit in de Europa League, volgende week zondag de topper in de Eredivisie tegen Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen