Fontein: "Ik werd loopjongen, met ridicule bepalingen"

4 maart 2015, 17:37

Maarten Fontein heeft besloten om per direct terug te treden als algemeen directeur van ADO Den Haag. De 63-jarige Leidenaar heeft het besluit genomen vanwege de onzekerheden die de overname van de Residentieclub door het Chinese bedrijf United Vansen teweeg gebracht heeft. "Het is voor iedereen, en zeker ook voor mij, een hele grote teleurstelling."

In gesprek met Voetbal International vertelt Fontein dat hij de afgelopen dagen zijn ogen en oren niet kon geloven. "Alles verliep volgens plan, er waaide een goede frisse wind door de club, totdat in de afgelopen dagen de koers vanuit China rigoureus veranderde", aldus de opgestapte directeur. Hij heeft hierbij onder meer over zijn contractvoorwaarden. "Ik mocht me opeens totaal niet meer met het technische gedeelte binnen de club mocht bemoeien."

Fontein legt uit dat hij opeens een stuk minder invloed kreeg. "Er leek opeens sprake te zijn van een plan B. Ik moest als loopjongen worden ingezet, met allerlei ridicule bepalingen. Zo stond er letterlijk dat ik op wedstrijddagen als eerste op het stadion moest zijn en pas als laatste mocht vertrekken. En meer van dit soort voorwaarden. Waar deze ommezwaai vandaan komt? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee, maar ik weiger hier aan mee te doen."

Afgelopen zomer werd Fontein aangesteld als algemeen directeur van ADO, als opvolger van Piet Jansen. Hij moest de Chinese overname met zijn netwerk en ervaring vlekkeloos laten verlopen. De intentie was dat Fontein drie jaar in dienst zou blijven, maar dit is er dus niet van gekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen