Puinhoop in Twente: "Nu laten zien wat we waard zijn"

6 maart 2015, 09:48

Het is de afgelopen tijd huilen met de pet op bij FC Twente. De Tukkers hebben te maken met flinke financiële problemen en kregen daardoor drie punten in mindering. Bovendien verkeert de Enschedese club in een sportieve crisis. Aan de duels met ADO Den Haag (2-0), Excelsior (1-3), Ajax (4-2) en Vitesse (1-2) en NAC Breda (1-1) hield Twente slechts één schamel puntje over. De druk op Alfred Schreuder neemt met rasse schreden toe, maar de coach houdt de moed erin.

"Ik heb tegen de groep gezegd: tot hier en niet verder. Nu moeten we laten zien wat we waard zijn", stelt de strijdvaardige Schreuder in gesprek met de NOS. De keuzeheer van Twente gaat niet bij de pakken neerzitten, maar doet er alles aan om de situatie te veranderen. "We moeten het juist omdraaien. De club krijgt nu zoveel over zich heen. Er wordt nu een beroep gedaan op iedereen om te laten hoe mooi deze club is. Dat geld voor mensen op kantoor, voor het publiek en voor de spelersgroep. We moeten met zijn allen knokken. We hebben nog kans om de play-offs te halen. Daar moeten we vol voor gaan."

Ondertussen moeten er door Twente diverse maatregelen worden getroffen, vanwege de penibele financiële situatie. "Ik heb nog niet gehoord wat wel en niet kan. Ik moet nog precies weten hoe het er echt voor staat", aldus Schreuder, die geschrokken is van de gang van zaken bij zijn werkgever. "Ik wist dat het financieel niet goed ging, maar ik had niet in de gaten dat het er zo slecht voor stond."

Er moet onder meer flink gesneden worden in de spelerssalarissen. Zodoende lijken er sterkhouders verkocht te moeten worden. Schreuder wil daar niet te veel over kwijt. "Dat verdienen deze jongens niet. Zij geven hun ziel en zaligheid om betere voetballers te worden en om uiteindelijk verkocht te worden. Daar staat Twente voor: jonge spelers halen, beter maken en verkopen. Dan verdienen zij het niet dat er druk op hen komt, omdat ze weg zouden moeten."

Twente staat door de magere resultaten en de puntenaftrek op de teleurstellende negende plaats in de Eredivisie. Vanavond (vrijdag) treden de Tukkers om 20.00 uur in Tilburg aan tegen Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen