PEC Zwolle: "Vergelijking met FC Twente niet aan de orde"

10 maart 2015, 11:46   Bijgewerkt: 10 maart 2015, 12:06

PEC Zwolle is dé club in opkomst in de Eredivisie. Het maakt op alle fronten een enorme groei door, maar is door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in Categorie I, de categorie van clubs met financiële zorgen. De vergelijking met FC Twente, dat in zijn ambities zichzelf over de kop rende, is snel gemaakt. Maar voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle ziet het anders, hij benadrukt dat zijn club niet onverantwoord bezig is.

"Een vergelijking met FC Twente is niet aan de orde. Als ik de verhalen in de media mag geloven hebben ze daar een schuld van tachtig miljoen, tweehonderd procent van de begroting", zegt hij in Voetbal International. "Bij ons praat je over pakweg twintig procent. We zijn de afgelopen jaren slordig geweest in de huishouding, dat geven we toe, maar we maken nu wel weer goede stappen om de boel weer op de rit te krijgen."

Evenals FC Twente enkele jaren geleden, heeft PEC Zwolle de ambitie om in een groter stadion te gaan spelen. Het wil de huidige thuishaven uitbreiden, iets dat natuurlijk niet goedkoop is. Visser: "Wij gaan absoluut geen onverantwoorde risico's nemen. Onze ambitie is een duurzame middenmoter in de Eredivisie worden, een opleidingsclub met een breed maatschappelijk draagvlak. In dat proces willen we zo eerlijk mogelijk en transparant te werk gaan. De noodzaak daarvan hebben de gebeurtenissen bij FC Twente wel aangetoond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen