Ryan Donk hoopt op Turkse elftal en Galatasaray

11 maart 2015, 08:14

Ryan Donk speelt momenteel alweer een paar seizoenen bij Kasimpasa, dat uitkomt in de Turkse Süper Lig. De oud-verdediger van Club Brugge, West Bromwich Albion, AZ en RKC Waalwijk wilde zich daar in de kijker spelen om in aanmerking te komen voor een uitnodiging voor Oranje, maar heeft zich er inmiddels bij neergelegd dat deze niet meer zal komen. Het Turkse elftal ziet de 28-jarige speler, die wel oren heeft naar een overstap naar Galatasaray, als een goed alternatief.

Lang hoopte Donk op een kans bij het Nederlands elftal. "Omdat ik me niet minder goed voel dan de internationals die de laatste jaren centraal achterin hebben gestaan. Helaas is het zo dat je in Nederland uit beeld raakt als je naar Turkije gaat. Tenzij je bij de top drie speelt, want voor Dirk Kuyt en Wesley Sneijder is er natuurlijk wel veel aandacht", aldus de verdediger in gesprek met De Telegraaf.

Hoewel Donk over drie jaar pas in aanmerking komt voor de Turkse nationaliteit, lijkt het hem mooi om voor de Turkse ploeg uit te komen. "Ik sta open voor het Turks nationale elftal. Als die kans komt, pak ik hem zeker. Ryan Donk in het shirt van Turkije zal ook voor mezelf wel even wennen zijn. Ik had eerst andere plannen en Oranje was het doel. Maar als het Nederlands elftal er niet in zit, ga ik voor deze mogelijkheid. In het derde jaar zullen we moeten uitzoeken hoe het zal gaan."

Het is overigens nog maar de vraag of Donk nog lang bij Kasimpasa zal spelen. "Volgens de Turkse media heb ik serieus in de belangstelling van Galatasaray gestaan. En is er meerdere keren een aantal scouts komen kijken. Ik hoop dat het ooit tot een overstap komt. Daarom wacht ik ook nog met bijtekenen. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en weet dat de Turkse topclubs vaak pas op het laatste moment handelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen