Wijnaldum: "Feyenoord-uit moeilijkste duel in Eredivisie"

21 maart 2015, 11:13

Jarenlang droeg Georginio Wijnaldum het shirt van Feyenoord, maar morgen (zondag) keert hij in het tricot van PSV terug in Rotterdam. De middenvelder gaat met de Eindhovenaren op bezoek bij Feyenoord, dat derde staat in de Eredivisie. PSV staat bovenaan en is de favoriet voor de zege, maar Wijnaldum maakt zich op voor een pittige wedstrijd. Hij vindt de uitwedstrijd tegen Feyenoord de lastigste wedstrijd in de Eredivisie.

Wijnaldum weet hoe Feyenoord omgaat met het spelen van topduels. "Uit eigen ervaring weet ik hoeveel energie je daarvan krijgt als Feyenoord-speler", zegt de aanvoerder van PSV in het AD. "Maar in dat kolkende stadion moet je tegelijkertijd wel koel blijven nadenken en steeds afwegen: het publiek schreeuwt ons naar voren, maar wat vraagt de wedstrijd? Is vol op de aanval spelen wel het beste? Of kunnen we beter even temporiseren?"

PSV lijkt op weg naar de landstitel, maar Wijnaldum is niet helemaal tevreden over het seizoen. "Laatst ben ik eerlijk geweest na onze Europese uitschakeling tegen Zenit St.-Petersburg", vertelt hij. "Ik wil dit seizoen naast de landstitel ook grote wedstrijden winnen. In de Europa Cup is dat onvoldoende gelukt, zo kritisch moet je zijn. In de Eredivisie gaat dat beter, maar Feyenoord-uit beschouw ik altijd als de moeilijkste wedstrijd van de 34. Zeker in De Kuip wil ik winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen