Janmaat: "Kom op, ik hoef me niet opnieuw te bewijzen"

25 maart 2015, 13:14

Daryl Janmaat maakte sinds zijn negatieve rol in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië, toen Oranje na zijn verkeerde terugkopbal in de blessuretijd met 2-1 verloor, niet meer zijn opwachting in het Nederlands elftal. Een half jaar na dato heeft de rechtsachter van Newcastle United zich weer gemeld bij de nationale ploeg.

Zonder pardon werd Janmaat door bondscoach Guus Hiddink buiten de selectie gehouden, na zijn fout in Tsjechië. "Ik was verrast dat ik er niet meer bij zat, omdat ik er daarvoor twee jaar achter elkaar altijd had bijgezeten", geeft de rechtsback toe in De Telegraaf. "Ik heb nog niet de kans gehad om met de trainer te praten daarover. We zullen de komende dagen best een keer met elkaar praten. We hebben nu genoeg tijd", aldus Janmaat, die Hiddink nog wel even aan de lijn had. "Maar zoiets doe ik niet per telefoon. Dat doe ik liever face to face. Als ik het al doe."

Hij deinst niet terug voor zijn cruciale fout tegen Tsjechië, maar Janmaat wil het moment wel vergeten. "Ik heb een fout gemaakt en ben daar voor uitgekomen. Het was gewoon een slecht moment, maar op een gegeven moment moet je het ook weer loslaten. We zijn nu een half jaar verder. Ik heb ervan geleerd en het zal me niet weer overkomen", belooft de vleugelverdediger, die weet dat je fouten bij Oranje niet meteen kan omdraaien. "Bij je club heb je direct de kans om zoiets goed te maken en is iedereen het weer vergeten. Dat is hier anders."

Janmaat krijgt voor de interlands tegen Turkije (zaterdag) en Spanje (dinsdag) weer zijn kans, maar heeft niet het gevoel dat hij zich weer opnieuw moet bewijzen. "Zo sta ik er niet in. Kom op, ik hoef me niet opnieuw te bewijzen. Ik ben 25 en het slaat nergens op als je je opnieuw zou moeten bewijzen. Ik kom hier om mijn best te doen en zo goed mogelijk te spelen. Iedereen weet wat ik kan. En ikzelf ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen