Oranje start met Wijnaldum en Depay tegen Turken

28 maart 2015, 19:41   Bijgewerkt: 28 maart 2015, 23:27

Niet Jordy Clasie, maar Georginio Wijnaldum begint in de basis bij Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De aanvoerder van PSV vormt een middenveld met Nigel de Jong en Wesley Sneijder. In de voorhoede start Memphis Depay, hij krijgt de voorkeur boven teamgenoot Luciano Narsingh.

Op basis van de afsluitende training, vrijdag, werd geconcludeerd dat Clasie en Narsingh zouden starten. Dat wilde bondscoach Guus Hiddink na afloop van de oefensessie niet bevestigen en nu blijkt dat hij andere plannen had. Depay en Afellay moeten vanaf de zijkanten spits Klaas-Jan Huntelaar bijstaan.

Centraal achterin kiest Hiddink voor Bruno Martins Indi, ondanks het feit dat de verdediger bij FC Porto geen vaste basisplaats heeft. Op rechts kiest de bondscoach voor Gregory van der Wiel van PSG.

Bij Turkije valt op dat Emre Belözoglu en Hakan Calhanoglu, op papier twee van de betere spelers, op de bank zitten. Ook Feyenoord-spits Colin Kazim-Richard wordt door bondscoach Fatih Terim buiten de ploeg gehouden, evenals routinier Hamit Altintop. Voorin starten Burak Yilmaz en Volkan Sen.

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Turkije begint vanavond om 20.45 uur.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Blind, Martins Indi, De Vrij, Van der Wiel; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Afellay, Huntelaar, Depay

Turkije: Babacan; Caner Erkin, Balta, Aziz, Gökhan Gönül; Gökhan Tore, Selçuk Inan, Topal, Ozan Tufan; Yilmaz, Volkan Sen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen