Rapport van het Nederlands elftal tegen Turkije

29 maart 2015, 12:19

Door een van richting veranderd schot van Wesley Sneijder in blessuretijd hield Oranje zaterdag een puntje over aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1). Het was op voorhand een duel dat eigenlijk gewonnen moest worden, maar door de late gelijkmaker kneep iedereen uiteindelijk zijn handjes dicht met het ene puntje. Het rapport van een, wederom, teleurstellend verlopen Oranje-avond.

Jasper Cillessen: 6,5

Kreeg weinig te doen en was kansloos bij het Turkse doelpunt. Af en toe kwam een uittrap niet waar hij bedoeld was, maar daar tegenover stond dat Cillessen wel continu probeerde om het tempo hoog te houden.

Daley Blind: 5,5

Bruno Martins Indi: 6

Viel in positieve zin op toen hij in de eerste helft een inzet van Burak Yilmaz van de lijn kopte, maar liet defensief wat steekjes vallen. Geen overtuigend optreden van de verdediger die bij FC Porto meer dan hem lief is op de bank moet plaatsnemen.

Stefan de Vrij: 5,5

Gregory van der Wiel: 5

Kreeg van Hiddink tegen de Turken de voorkeur boven Daryl Janmaat, maar toonde geen moment aan waarom dat was. Slap en krachteloos optreden van de rechtsback van Paris Saint Germain.

Nigel de Jong: 6

Georginio Wijnaldum: 5

Werd al na 45 minuten vervangen door bondscoach Hiddink en dat was niet voor niets. Leed een aantal keer zeer slordig balverlies en kon aanvallend het verschil niet maken.

Wesley Sneijder: 7

Memphis Depay: 6

Begon redelijk en was in de eerste helft een paar keer gevaarlijk, maar Depay mist momenteel de topvorm. Dat bleek ook in deze wedstrijd, de jonge PSV'er kon het verschil niet maken voor Oranje. Depay of Arjen Robben, dat scheelt meerdere slokken op een borrel.

Klaas-Jan Huntelaar: 6,5

Ibrahim Afellay: 5

Bondscoach Guus Hiddink lijkt een grenzeloos vertrouwen te hebben in Afellay. Toch bewees de oud-PSV'er tegen Turkije vooral dat hij bij zijn club Olympiakos niet voor niets diverse wedstrijden op de bank zit. Heeft af en toe goede momenten en was met een fraai schot dicht bij de 1-1, maar is regelmatig slordig en laat zich te vaak aftroeven. Is niet het type speler waarmee je, als het niet loopt, de oorlog wint.

Luciano Narsingh: 5,5

Kwam direct na rust in het veld voor Wijnaldum. Had vijf minuten later de gelijkmaker op zijn schoen, maar raakte de bal compleet verkeerd. Niet al zijn acties lukten, maar heel slecht viel de PSV'er ook niet in.

Bas Dost: 6

Jetro Willems: –

Evenals Narsingh kreeg ook invaller Willems koud in het veld een grote kans om te scoren, maar de linksback schoot met zijn chocoladebeen hoog over. Speelde te kort voor een beoordeling, maar heeft met zijn drive en goede trap duidelijk een meerwaarde voor Oranje.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen