Hiddink: "Ik heb geen hunebed op mijn rug gevoeld"

31 maart 2015, 23:10

Het Nederlands elftal herpakte zich dinsdag met een 2-0 oefenzege op Spanje, maar bondscoach Guus Hiddink was het na afloop niet eens met de stelling dat er een spreekwoordelijke 'hunebed van zijn rug is gevallen'.

"Nou, die kan ik niet dragen en dat was ik ook niet van plan", grapte Hiddink eerst nog voor de camera van SBS6. "Nee, waarom zou er iets van mijn rug gevallen moeten zijn? Ik heb in elk geval geen hunebed op mijn rug gevoeld. Ik heb geen zin in al die kooigevechten. Als ik in de aanval ga, gaan zij - generaliserend - dat ook en dan gaat het niet meer over voetbal en dat is het enige waar ik me mee bezig wil houden."

Hiddink liet kort voor de aftrap weten dat hij 'internationaal' wilde voetballen tegen Spanje, dus weinig tot niets weggeven, en achterin geen naïviteit wilde zien. In de eerste helft ging het toch een paar keer mis, bij acties van Jetro Willems en Bruno Martins Indi. "Voor hen is het een les dat je die fouten op zo'n hoog niveau niet mag maken", aldus Hiddink.

De oefenmeester deelde ook complimenten uit. "Wie eruit sprongen? Kenneth Vermeer voorkwam in de eerste helft een goal en ik vond Daley Blind op het middenveld ook goed voor rust. Hij bewaarde de rust, maar kon ook versnellen. Davy Klaassen was in de eerste helft ook goed, maar daarna was de pijp bij hem leeg. Maar over het algemeen heeft iedereen tegen deze tegenstander zeer naar behoren gespeeld. En van de foutjes moeten we snel leren."

"Of ik nu een lange neus trek naar sommige mensen? Nee, ik draag geen hunebeden op mijn rug en ben ook niet het type om een lange neus te trekken. Iedereen doet zijn job en moet dat ook blijven doen. Dit geeft in elk geval vertrouwen, niet alleen voor de elf die vandaag gespeeld hebben, maar iedereen moet dit als een goede start beschouwen richting juni", besloot Hiddink. Oranje hervat op 12 juni de EK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Letland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen