Brood: "Er telt maar één ding: met die schaal staan"

3 april 2015, 10:48

Heel Nijmegen maakt zich op voor een feest, want als er geen gekke dingen gebeuren wordt NEC vanavond (vrijdag) kampioen van de Jupiler League. Aan één puntje in de thuiswedstrijd tegen Sparta heeft de ploeg genoeg om het karwei af te maken. Dat lijkt een formaliteit, maar coach Ruud Brood juicht niet te vroeg.

"Iedereen praat alsof het nog maar een formaliteit is, maar het blijft wel voetbal. Niets is zeker totdat we met de schaal in handen staan. Dus ook tegen Sparta wordt er weer veel arbeid gevraagd van de spelers, want het is een lastige tegenstander", benadrukt hij op de website van NEC. Opvallend genoeg is uitgerekend Sparta de ploeg die ervoor zorgde dat NEC nu in de Jupiler League speelt, de Rotterdammers waren vorig seizoen te sterk in de nacompetitie. Dit is het moment voor revanche, weet Brood. "Er is niet direct met mij over gesproken, maar ik kan me voorstellen dat het speelt. Als sportman wil je op dit soort momenten revanche halen, helemaal met de titel die op het spel staat. Dit zijn de wedstrijden waar je naartoe leeft, waar je van moet genieten."

Toch is alles wat er vorig seizoen gebeurde vrijdag bijzaak, weet de coach van NEC. "Er telt maar even één ding en dat is na afloop met die schaal daar staan. Kunnen we er daarna een fantastisch feestje van maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen