'KNVB tikt ADO op de vingers en eist snel nieuwe hoofdtrainer'

2 maart 2022, 20:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB gaat niet akkoord met de manier waarop ADO Den Haag de trainerspositie na het ontslag van Ruud Brood wil opvangen. De bedoeling was dat assistenten Giovanni Franken en Edwin Grünholz zijn taken tot het einde van dit seizoen zouden overnemen, waarbij Franken als eindverantwoordelijke zou gelden. Dat blijkt twee dagen na het besluit toch een probleem te zijn, omdat beide trainers niet de benodigde papieren hebben.

Volgens De Telegraaf is ADO woensdag op de vingers getikt door de licentiecommissie van de KNVB. Het probleem is dat Franken en Grünholz beiden niet beschikken over de UEFA Pro-licentie, die vereist is om een club in het betaald voetbal te mogen leiden. Grünholz is overigens wel bezig met de opleiding daarvoor, maar het enige staflid binnen de club dat de ploeg volgens de regels al mag leiden, is hoofd opleidingen Albert van der Dussen.

Waarschijnlijker is echter dat ADO op zoek zal gaan naar een nieuwe trainer. Volgens de reglementen moet er uiterlijk een maand na het ontslag van de hoofdtrainer een vervanger met de vereiste papieren op zijn post zitten. ADO probeert nog steun te krijgen om toch met de twee assistenten het seizoen af te maken, maar in principe is 7 april op dit moment de deadline voor de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. 

Het nieuws dat Brood is ontslagen bij ADO kwam deze week erg onverwachts. De club zelf stelde dat de nieuwe eigenaar met het besluit direct zijn stempel drukte op het technische beleid van de Haagse club. Directeur Edwin Reijntjes gaf vandaag (woensdag) meer uitleg bij de beslissing. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen