Zeldzaam vroeg kampioenschap lonkt voor PSV

8 april 2015, 16:17   Bijgewerkt: 8 april 2015, 16:56

PSV kan komend weekend al kampioen van Nederland worden, als de koploper vrijdag zelf wint van PEC Zwolle en achtervolger Ajax zaterdag (11 april) onderuit gaat bij Heracles Almelo. De Eindhovenaren kunnen één van de vroegste kampioenen ooit worden. Slechts tweemaal slaagde een elftal erin om zich zo vroeg tot landskampioen te kronen.

Beide keren dat een club vroeger kampioen werd in Nederland betrof het ook PSV. De Brabantse club werd in 1978 op 8 april kampioen en in 2006 was de titelrace op 9 april al beslist. Wordt het elftal van trainer Phillip Cocu komend weekend dus kampioen, dan komt het aardig in de buurt van het eigen record.

Als er niet naar de datum, maar naar het aantal speelrondes gekeken wordt, dan moet PSV in ieder geval vier kampioenen voor zich dulden. AZ'67 (1981), Ajax (1998), Feyenoord (1999) en PSV (2005) mochten met nog vijf speelronden te gaan al de champagne ontkurken, zo blijkt uit gegevens van databureau Infostrada. PSV kan in de dertigste speelronde, met nog vier duels te gaan dus, kampioen worden.

Het duel met PEC Zwolle is voor PSV geen makkie, als er gekeken wordt naar de afgelopen ontmoetingen. In Zwolle verloor de aanstaande kampioen dit seizoen met 3-1. Vorig jaar wist de bekerhouder en -finalist met 1-1 gelijk te spelen in het Philips Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen