Lodeweges vindt zege verdiend, basisdebutant tevreden

12 april 2015, 10:36

Het was een interessant potje, zaterdagavond in Friesland. SC Heerenveen kwam vlak na de aftrap al op achterstand in het eigen Abe Lenstra Stadion, maar trok de wedstrijd tegen AZ uiteindelijk overtuigend naar zich toe. Onder aanvoering van de ontketende Sam Larsson werden de Alkmaarders met 5-2 verslagen. "Na een slordig begin zijn we geweldig teruggekomen", stelt coach Dwight Lodeweges.

De trainer van Heerenveen vond het lastig om te zeggen dat de uitslag geflatteerd was. "Misschien hebben we wel iets te veel gekregen", zei Lodeweges tegen de NOS. "Ik vind het wel mooi dat we na een 0-1 achterstand zo terugkomen. We speelden fantastisch. Het kon alle kanten op, maar de individuele kwaliteiten van Sam Larsson en Mark Uth kwamen bovendrijven. Larsson schoot de ballen binnen, Uth gaf de bal geweldig mee. Die doelpunten, ook die van Joey van den Berg, vielen wel omdat we het verdienden."

Jerry st. Juste was een opvallende naam in het basiselftal van de Friezen. De achttienjarige verdediger, die al wel vier keer inviel, kijkt tevreden terug op zijn debuut in de startopstelling. "Ik vond het goed gaan", zegt hij op de clubsite. "Dat indribbelen en naar voren spelen hoort bij mijn spel. Ik wilde gewoon mijn eigen spel spelen. Wel maakte ik slippertjes bij sommige lange ballen, dus ik besloot om na rust soms iets minder risico te nemen. De trainer had afgelopen winter op trainingskamp al tegen me gezegd dat ik klaar moest zijn als hij een beroep op me zou doen. Mooi dat hij tegen AZ voor mij koos in de basis", glimlacht St. Juste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen