Standard houdt Anderlecht van koppositie af

12 april 2015, 19:57

Zo beladen als de vorige ontmoeting tussen beide clubs, toen Standard-fans een walgelijk spanddoek toonden van een onthoofde Steven Defour, was de wedstrijd ditmaal niet. Maar toch verlaat Anderlecht het Sclessin in Luik opnieuw met een kater, want het verloor met 3-1 van Standard.

Imoh Ezekiel was de grote man bij Standard tegen Anderlecht. De jonge Nigeriaan opende halverwege de eerste helft de score en maakte er na een kwartier in de tweede helft ook 2-0 van. Dat bleek de nekslag voor Anderlecht en via Mujangi Bia kon de thuisploeg zelfs op een 3-0 voorsprong komen. Uit een corner van de wederom verbaal aangevallen Defour maakte Youri Tielemans nog een eretreffer voor Anderlecht. Bij de bezoekers had Bram Nuytinck een basisplaats centraal achterin.

Door de nederlaag verzuimt Anderlecht de koppositie in België weer over te nemen van Club Brugge. Club, dat eerder dit weekend verrassend van Kortrijk verloor, heeft twee punten voorsprong.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!