Veltman: "De Boer is trainer die ons verder kan helpen"

25 april 2015, 17:11

Volgens Joël Veltman is Frank de Boer de geschikte trainer om Ajax ook komend seizoen te leiden. De verdediger, die beseft dat het beter zal moeten met de Amsterdamse ploeg, heeft nog alle vertrouwen in de oefenmeester. "Alles wat hij zegt komt aan. Hij is absoluut de trainer die ons verder kan helpen", zegt hij in het AD.

De Oranje-international kreeg samen met zijn teamgenoten afgelopen maandag een donderspeech van de trainer over zich heen. De coach stelde onder meer cynisch dat de spelers van Ajax 'zo'n zwaar leven hebben'. "Nou, het is niet zo dat we denken: we zijn niet blij met onze baan", reageert Veltman. "Als voetballer van Ajax mag je je handen dichtknijpen, dat beseffen we heus wel. De donderspeech is een beetje uitvergroot in de media, maar het is natuurlijk geen act die de trainer opvoert. Alles kwam samen, de teleurstelling over het duel met NAC, jongens die te laat kwamen op de training. Wat hij zei, dat het uit je hart moet komen, kwam ook uit zíjn hart."  

Veltman weet dat er uit een ander vaatje getapt moet worden. "Bij Ajax gaat het om winnen en mooi spel. We worden vaak als ideale schoonzonen omschreven, maar soms moet je erin kletsen. En dat begint bij jezelf. Je moet er alles aan doen." Morgen (zondag) gaat Ajax op bezoek bij PEC Zwolle, waarvan het de laatste vier confrontaties niet wist te winnen. "Dan heb je dus iets recht te zetten. Een goeie ploeg. Als je daartegen verslapt, word je afgestraft. Het was een teleurstellend seizoen. Geen goed spel, geen prijs. Daarom moeten we goed afsluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen