Stuttgart in problemen na remise, HSV verlaat laatste plek

25 april 2015, 17:38   Bijgewerkt: 25 april 2015, 17:55

VfB Stuttgart heeft een 2-0 voorsprong weggegeven tegen SC Freiburg en staat daardoor gedeeld laatste in de Bundesliga. De ploeg van Huub Stevens leek op weg naarr een driepunter, maar liet de bezoekers in de tweede helft terugkomen tot 2-2. Hamburger SV, dat als hekkensluiter aan deze speelronde begon, heeft de weg omhoog ingeslagen. De geplaagde ploeg won vanmiddag (zaterdag) spectaculair met 3-2 van FC Augsburg en is Stuttgart gepasseerd in de onderste regionen van de Bundesliga.

Stuttgart wist dat het bij een zege op streekgenoot Freiburg in punten gelijk zou komen met de tegenstander van vanmiddag. De ploeg van Stevens zocht dan ook gelijk de aanval en had een halfuur de 2-0 voorsprong al te pakken. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Daniel Ginczek, die in de laatste vier duels al vijf keer scoorde. Hij was hersteld van een knieblessure en bewees tegen Freiburg maar weer eens zijn waarde. Drie minuten na de eerste goal verdubbelde Martin Harnik de score op aangeven van oud-FC Groningen-speler Filip Kostic.

De remise is voor Stevens en consorten extra vervelend omdat HSV vanmiddag verrassend genoeg wel won. De 3-2 zege is voor de club van Rafael van der Vaart, die in de basis begon, de eerste overwinning sinds 28 februari. Tegen Augsburg zat het een keer mee voor de equipe van Bruna Labbadia, die hiervoor vijf keer op rij verloor. Al na twintig minuten stond er een 2-0 voorsprong op het bord, door doelpunten van Zoltan Sieber en Pierre-Michel Lasogga.

Augsburg kon bij een zege Schalke 04 passeren op de ranglijst en zij kwamen knap terug in het duel. Raúl Bobadilla scoorde vijf minuten na de 2-0 de aansluitingstreffer, waarna Timo Werner twintig voor tijd de gelijkmaker aantekende. HSV richtte zich daarna nog een keer op kwam twee minuten na de gelijkmaker via Lasogga weer op voorsprong. De aanvaller schoot geweldig raak en schonk HSV daarmee de belangrijke drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen