Van Hanegem: "Dacht dat ik carnavalsvereniging zag lopen"

27 april 2015, 10:25

Het nieuwe uitshirt van Feyenoord valt niet bij iedereen in de smaak. In zijn wekelijkse column in AD Sportwereld toont Willem van Hanegem zich absoluut geen fan van het opvallende tenue. Feyenoord speelde zondag tegen FC Groningen (1-1) voor het eerst in de blauw met oranje outfit.

"Dat nieuwe shirt van Feyenoord doet pijn aan mijn ogen", windt Van Hanegem er geen doekjes om. De oud-middenvelder doet er nog een schepje bovenop: "Ik dacht even dat ik een carnavalsvereniging op het veld zag lopen. Ik speelde vroeger wel eens mee met een artiestenelftal, maar ik denk dat die jongens nog niet eens in dat shirt zouden willen lopen. Mensen zullen me wel van de oude stempel vinden. Ik weet dat ik op leeftijd ben, maar ik ben nog heel goed in staat om mooie kleuren van verschrikkelijke kleuren te onderscheiden."

"Feyenoord had vroeger altijd hetzelfde tweede tenue, groen en wit. Dat zijn ook de kleuren van Rotterdam. Dat was prima. Wat is dat nou voor gekkigheid om elk jaar een andere kleur te kiezen", vraagt hij zich af.

Van Hanegem ziet een soort trend: "Ik zie wel meer lelijke shirts. Dat uitshirt van Barcelona vind ik ook vreselijk. Ik begrijp niet hoe ze het verzinnen. Terwijl hun eigen shirt zo prachtig is. Als ze dat uittenue aan hebben, heb ik niet gevoel dat ik naar Barcelona zit te kijken, ook al spelen ze fantastisch. En dan hebben die gasten ook nog allemaal van die gekleurde schoenen aan. Het is soms net of ik Bassie en Adriaan zie voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen