Lokeren-clubarts: "Het ziet er niet goed uit"

28 april 2015, 13:50

Lokeren leeft tussen hoop en vrees. Tijdens een wedstrijd met de beloften zakte Gregory Mertens dinsdagavond in elkaar, hij ligt momenteel in een kunstmatig coma. "We moeten daarin eerlijk zijn: het ziet er niet goed uit. Maar voor hem en voor de familie hopen we dat alles weer begint te werken."

Clubarts Kris Peeters beschrijft de toestand van Mertens, een 24-jarige verdediger, in gesprek met het Belgische Sporza als 'heel, heel ernstig'. "Hij is gisteravond ineengestuikt en is gereanimeerd", vertelt de medicus. "De mensen hebben heel hard hun best gedaan hebben om zijn hart weer aan de praat te krijgen. Momenteel ligt hij in kunstmatig coma op de intensive care waar de machines de werking van zijn organen overgenomen hebben. De mensen in het ziekenhuis doen hun best om een gunstige evolutie te krijgen."

De clubarts van de eersteklasser is duidelijk over de ernst van de situatie: "We moeten daarin eerlijk zijn: het ziet er niet goed uit. Maar voor hem en voor de familie hopen we dat alles weer begint te werken."

Peeters benadrukt dat nooit eerder hartklachten gesignaleerd zijn bij Mertens. "Hij is net als elke speler volledig gescreend, dit seizoen voor de Europa League. Hij heeft nooit problemen of klachten gehad en was kerngezond. Spijtig genoeg zien we dat dit ondanks alle testen en onderzoeken toch nog gebeurt." Eerder op de dag kwamen alle spelers van Lokeren bijeen. "Iedereen is in shock. We hebben de zaak besproken en afgesproken dat iedereen naar zijn familie thuis kan. Morgen gaan we opnieuw aan de slag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen