Van de Looi: "Eerste beker in Groningse prijzenkast zetten"

Ger
29 april 2015, 11:09

Erwin van de Looi wil zondag met FC Groningen een unieke prestatie leveren. De noorderlingen kunnen in de bekerfinale tegen PEC Zwolle de eerste prijs in de clubgeschiedenis veroveren. "Het leeft enorm in Groningen, dat is ongelooflijk. Mensen spreken me al weken aan over deze wedstrijd."

Van de Looi Lukkien

Van de Looi Lukkien

Van de Looi ziet geen duidelijke favoriet in de bekerapotheose. "Ik denk dat het een echte fiftyfifty wedstrijd is. Zwolle heeft in de competitie nog een prima wedstrijd afgewerkt tegen Ajax en wij zijn de laatste weken ook goed in vorm. Afgelopen zondag vond ik ons tegen Feyenoord de bovenliggende partij. Het is jammer dat we uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel zijn blijven steken, maar ik was zeker tevreden over ons spel", zegt Van de Looi tegen FCUpdate.nl. "Ons team staat heel aardig en we hebben ook nog wel een paar wapens achter de hand met bijvoorbeeld Jarchinio Antonia en Juninho Bacuna. Het kan een mooie pot worden tegen Zwolle."

FC Groningen speelde in 1989 al eens een bekerfinale. Die confrontatie ging met 4-1 verloren tegen PSV. "We gaan er uiteraard alles aan doen om deze finale wél te winnen, maar ik zie het ook als mijn taak om de spelers een beetje mee te laten krijgen van alle festiviteiten. Het leeft enorm in Groningen, dat is ongelooflijk. Mensen spreken me al weken aan over deze wedstrijd", geeft Van de Looi aan. "Het is pas de tweede keer dat FC Groningen in de bekerfinale staat. De vorige keer waren er geloof ik negenduizend toeschouwers in De Kuip. Bij deze finale hadden er bij wijze van spreken wel negentigduizend supporters aanwezig willen zijn."

De oefenmeester beschikt zondag over een fitte selectie. In het competitieduel met Feyenoord ontkwamen de Groningers aan blessures of schorsingen. "Bij het opstootje in de slotfase hield ik nog wel even mijn hart vast", verwijst Van de Looi naar de schermutseling waarbij Feyenoorder Khalid Boulahrouz een rode kaart incasseerde. "Er kwam aan beide kanten flink wat adrenaline los, maar voor ons liep het gelukkig goed af. Het was in ieder geval goed om te constateren dat mijn spelers een week voor de bekerfinale de absolute wil om te winnen toonden. Het is nu zaak om diezelfde instelling ook zondag te laten zien. We moeten zo goed mogelijk met de druk van de bekerfinale proberen om te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen