Chelsea toont veerkracht en kan zondag kampioen worden

29 april 2015, 22:43   Bijgewerkt: 30 april 2015, 01:04

Ondanks een achterstand bij rust in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Leicester City heeft Chelsea een driepunter gescoord in de Engelse Premier League. De ploeg van coach José Mourinho zegevierde woensdag met 1-3 in het King Power Stadium. Het betekent dat Chelsea zich komende zondag thuis tegen Crystal Palace kan verzekeren van de landstitel.

Leicester City knokt tegen degradatie uit de Premier League, maar zette haar laatste vier competitieduels wel allemaal om in een overwinning. Ook tegen Chelsea zag het er na 45 minuten goed uit voor de equipe van manager Nigel Pearson. Voor eigen publiek ging het rusten met een 1-0 voorsprong, door een doelpunt van Marc Albrighton in de derde minuut van de blessuretijd van de eerste helft. Jamie Vardy verrichtte het voorbereidende werk.

Chelsea maakte geen overtuigende indruk in de eerste 45 minuten. In de tweede helft kwamen de bezoekers beter voor de dag en dat leidde ook al snel tot de gelijkmaker van Didier Drogba, na een actie van Branislav Ivanovic. Pas in de laatste tien minuten wist Chelsea het definitieve verschil te maken. John Terry was verantwoordelijk voor de 1-2, nadat Leicester City een hoekschop niet weg wist te werken, Ramires bepaalde met een prachtige pegel vanaf de rand van het penaltygebied de eindscore op 3-2.

Chelsea heeft nu tachtig punten en komt zondag bij winst op Crystal Palace op 83 punten, waarmee het onbereikbaar wordt voor de concurrentie. Arsenal is op dit moment nog de enige bedreiging, met 67 punten. Ook Manchester City heeft dat puntenaantal, maar speelt nog slechts vier wedstrijden. Chelsea en Arsenal komen beide nog vijf keer in actie.

Nathan Aké, terug na een kort uitstapje bij Reading FC, bleef op de bank bij Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen