Hoffenheim slaat aanval Dortmund af, Werder zevende

2 mei 2015, 17:46   Bijgewerkt: 2 mei 2015, 18:27

1899 Hoffenheim heeft vanmiddag (zaterdag) met 1-1 gelijkgespeeld tegen Borussia Dortmund. De formatie van Markus Gisdol behoudt daardoor de voorsprong van één punt op de ploeg van Jürgen Klopp. FC Augsburg speelde met 0-0 gelijk tegen promovendus 1. FC Köln, terwijl Werder Bremen met 1-0 won Eintracht Frankfurt. Werder is daardoor de nieuwe nummer zeven van de competitie. 

Dortmund rekende doordeweeks af met Bayern München in de halve finale van de DFB Pokal en wilde op bezoek bij Hoffenheim de goede lijn voortzetten in de strijd om een ticket voor Europees voetbal. Dan moest er vanmiddag eigenlijk gewonnen worden van Hoffenheim, dat prima aan het duel begon. Via Kevin Volland kwam de thuisclub na 33 minuten op voorsprong. Lang bleef Hoffenheim echter niet aan de leiding. Twee minuten daarna was het namelijk alweer gelijk, door een doelpunt van Dortmund-verdediger Mats Hummels. 

In de tweede helft bleef het duel een interessant schouwspel, waarin beide teams volop kansen hadden op meer goals. Zo lieten Pierre-Emerick Aubameyang en Ciro Immobile grote kansen liggen voor Dortmund, en kopte de Braziliaan Roberto Firmino nog op de lat namens Hoffenheim. Gescoord werd er daarna niet meer.

Grote winnaar van de strijd om plek zeven is Werder Bremen. De ploeg had voor deze speelronde een punt minder dan Hoffenheim en evenveel punten als Dortmund, maar is door een zege op Frankfurt wel de nieuwe nummer zeven van de competitie. Het enige doelpunt werd na rust gemaakt door Werder-speler Davie Selke.

FC Augsburg speelde met 0-0 gelijk tegen 1. FC Köln en is Schalke 04 daardoor uit het oog verloren in de strijd om plaats vijf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen