Vlaar knokt tegen degradatie: "FA Cup-finale telt nog niet"

5 mei 2015, 19:27

Over een aantal weken krijgt Ron Vlaar de kans om de eerste grote prijs uit zijn carrière te pakken. Met Aston Villa speelt hij in de finale van de FA Cup tegen Arsenal. Dat is een duel om naar uit te kijken, maar Vlaar en Aston Villa kunnen het zich niet permitteren om daar al mee bezig te zijn. De ploeg uit Birmingham moet de komende weken namelijk alle zeilen bijzetten om degradatie uit de Premier League te voorkomen.

Aston Villa staat, met nog drie competitieduels te gaan, veertiende in Engeland. De voorsprong op Sunderland, dat net onder de rode streep staat en een wedstrijd minder speelde, bedraagt echter slechts twee punten. Het is dus alarmfase één in Birmingham. "De FA Cup-finale maakt nu even niet uit", benadrukt Vlaar op de website van zijn club. "Dat wordt pas belangrijk na de laatste competitiewedstrijd tegen Burnley op 24 mei. Tot dat moment telt alleen de competitie." Vlaar heeft goede hoop dat zijn ploeg het gaat redden. "Ik geloof erin dat we ons handhaven. Natuurlijk wordt de druk steeds groter omdat het einde van het seizoen nadert, maar daar moeten we mee omgaan. De manier waarop we de laatste weken spelen, geeft ons veel vertrouwen."

Het programma van Aston Villa biedt ook hoop, want de ploeg speelt nog twee keer thuis. West Ham en Burnley komen naar Birmingham, tussendoor staat een uitwedstrijd tegen Southampton op het programma. "We kunnen naar de concurrentie kijken, maar het is vooral aan ons. Als wij drie keer winnen, zijn we veilig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen