Uitstekend debuutjaar voor Koeman: "Dit is mijn type club"

6 mei 2015, 12:02

Ronald Koeman is momenteel volop met Southampon in de race voor Europees voetbal. De Nederlandse manager kan terugkijken op een uitstekend eerste jaar bij The Saints. Ondanks een flinke leegloop in de zomer van 2014 wist de oud-coach van Feyenoord uitstekend te presteren met de Engelse club.

"Mensen vroeg me aan me waarom ik voor Southampton en niet voor een grotere club koos, maar ik zag het nooit als een stap naar een kleine club. Zo zie ik Southampton nog steeds niet", zegt Koeman op de website van de FIFA. "Ik wilde onderdeel worden van een club dat vooruit wil met jonge, zelf opgeleide spelers. Dat was ik gewend door mijn periode in Nederland en daar geniet ik van. Het geraamte is hier uitstekend: de faciliteiten zijn geweldig en de jeugdopleiding is fantastisch. Het is een goede club met een strategie voor de lange termijn. Dat maakt het mijn type club."

Koeman looft de ambitie en de handelswijze van de clubleiding. "Ze hebben me beloofd dat ik het geld van uitgaande transfers kon herinvesteren en daar hebben ze zich aan gehouden", aldus de coach, die Ryan Bertrand, Fraser Forster, Florin Gardos, Shane Long, Sadio Mane, Graziano Pellè en Dusan Tadic naar het St. Mary's-stadion haalde. "Ik kende een aantal spelers vanuit Nederland. Het feit dat ze het goed gedaan hebben heeft me niet verrast. Ik heb altijd vertrouwen in ze gehad."

Al met al kan Koeman terugkijken op een uitstekend debuutjaar als coach in de Premier League. "Het ging zoals ik had verwacht. Alles wat er gezegd wordt over de voetbalcultuur hier - de sfeer in de stadions en het respect voor de spelers - is waar. De wedstrijden zijn fysiek en van hoge kwaliteit. Het is nooit eenvoudig", aldus de Nederlander, die verder aangeeft dat de samenwerking met zijn broer en assistent Erwin heel goed verloopt en dat hij ontzettend veel gehad heeft aan Johan Cruijff als leermeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen