Dé kans voor Barça om revanche te nemen op Bayern

6 mei 2015, 16:29

Twee jaar geleden gingen we er goed voor zitten: de kraker tussen FC Barcelona en Bayern München in de halve finale van de Champions League. Men verwachtte een spannende en gelijkopgaande prestigestrijd tussen twee voetbalgrootmachten, maar het werd tot twee keer toe een Duits voetbalfeest. Barça werd flink vernederd door Bayern, het werd 4-0 en 0-3. Vanavond (woensdag) ontmoeten beide topclubs elkaar weer. Het is voor de Catalanen de ultieme kans op revanche. FCUpdate.nl blikt vooruit.

De deceptie van 2013

Na één wedstrijd was de dubbele confrontatie met Bayern al beslist. Thomas Müller schoot de Duitsers in de eigen Allianz Arena in de eerste helft op voorsprong, in de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor Barça. Mario Gomez, Arjen Robben en Müller maakten er 4-0 van. Met de beste bedoelingen hoopten de Spanjaarden op een wonder in Camp Nou, maar de schade werd alleen meer groter. In plaats van eerherstel was er sprake van een vernedering, aangezien Bayern door doelpunten van Robben, Gerard Piqué (eigen doelpunt) en Müller met 0-3 zegevierde in de Catalaanse hoofdstad. (Bekijk hier de samenvatting van de twee duels in één video). Uiteindelijk werd Borussia Dortmund met 1-2 verslagen in de finale, waardoor Bayern dat seizoen vier prijzen (CL, DFB Pokal, Duitse Super Cup en landstitel) wist te pakken.

Uitgelezen kans

De 7-0 overwinning op Barça staat bij Thomas Müller nog vers op het netvlies. "Dat was een geweldige ervaring, we waren briljant", zei de Duitse aanvaller in aanloop naar de kraker van vanavond. Toch zullen ze bij Bayern weten dat een dergelijke voetbalshow er dit keer niet in zal zitten. Niet alleen omdat de equipe uit München niet in een opperbeste vorm steekt, maar ook omdat Barça op dit moment veruit de best voetballende ploeg ter wereld is. Barcelona verloor maar één van haar laatste 32 thuisduels in de Champions League, maar er zijn meer indrukwekkende statistieken over het sterrenteam te vermelden.

"De aantrekkelijkste wedstrijd in Europa"

Luis Enrique barst door de recente resultaten, zeker na de 6-0 en 8-0 zeges op respectievelijk Getafe en Córdoba, van het vertrouwen. "Er heerst een goed gevoel in ons kamp. We hebben veel individuele kwaliteit en zijn achterin ook solide. Dat is de reden dat wij nog om alle prijzen meedoen. We maken veel goals en krijgen weinig doelpunten tegen", aldus de coach van Barça, die er in ieder geval veel zin in heeft. "Dit is de aantrekkelijkste wedstrijd in Europa op dit moment", stelt Luis Enrique, die alleen Jérémy Mathieu moet missen. Marc-André Ter Stegen staat onder de lat, Thomas Vermalen zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie voor een officieel duel van Barcelona.

guardiola

guardiola

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen