Prachtige omhaal Pedro bij zege Barça op Sociedad

9 mei 2015, 21:35   Bijgewerkt: 10 mei 2015, 11:51

Zonder heel groots te spelen heeft FC Barcelona de druk weer bij Real Madrid gelegd in de Spaanse titelrace. De koploper in La Liga zegevierde zaterdag in het eigen Camp Nou met 2-0 over middenmoter Real Sociedad en vergrootte daarmee de voorsprong op de achtervolger uit Madrid tot vijf punten. Real speelt later op de avond nog wel thuis tegen Valencia.

In de eerste 45 minuten had FC Barcelona veel de bal en kreeg het ook wel een aantal kansen, maar de echte klasse die we van de Catalanen gewend zijn, ontbrak nog. Zodoende was de 0-0 ruststand eenvoudig te verklaren, ook omdat de bezoekers uit het Baskenland hun zaakjes achterin prima voor elkaar hadden.

Na de doelwissel nam FC Barcelona alsnog afstand van Sociedad. De Basken bleven het de Catalanen moeilijk maken, maar hielpen de thuisploeg ook een handje bij de 1-0. In de 51ste minuut kopte een Sociedad-verdediger een voorzet van Lionel Messi onbedoeld door op Neymar, die vervolgens geheel ongedekt met het hoofd voor de openingstreffer kon zorgen. In de slotfase bepaalde Pedro de eindstand op 2-0 met een fantastische omhaal.

Voor FC Barcelona is het de vijfde zege op rij in La Liga. Komende dinsdag gaat de equipe van coach Luis Enrique op bezoek bij Bayern München voor de return in de halve finales van de Champions League. De thuiswedstrijd werd afgelopen woensdag met 3-0 gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen