Van Gaal mag blijven hopen op directe plaatsing voor CL

9 mei 2015, 20:41   Bijgewerkt: 10 mei 2015, 11:59

Dankzij een krappe zege bij Crystal Palace mag Manchester United nog hopen op rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van manager Louis van Gaal zegevierde zaterdag met 1-2 in Londen, door een doelpunt van Marouane Fellaini in de 78ste minuut.

Manchester United komt door de winst op 68 punten, twee minder dan Manchester City en Arsenal. Die teams hebben samen de tweede plaats in handen en speelden respectievelijk één en twee duels minder dan de formatie van Van Gaal. De top-drie van Engeland gaat rechtstreeks de poulefase van de Champions League in, de nummer vier start in de vierde voorronde van het miljoenenbal. Manchester United is wel bijna zeker van de vierde positie. De voorsprong op nummer vijf Liverpool bedraagt zeven punten en de achtervolger gaat zondag ook nog eens op visite bij kampioen Chelsea. Manchester City speelt op dezelfde dag thuis tegen Queens Park Rangers, Arsenal ontvangt een dag later Swansea City.

Manchester United herpakte zich met de winst bij Crystal Palace van nederlagen tegen Chelsea, Everton en West Bromwich Albion, waarin het ook niet eens wist te scoren. Juan Mata nam vanavond in Londen in de negentiende minuut de 0-1 van The Red Devils voor zijn rekening. De Spanjaard schoot raak uit een strafschop, toegekend na een handsbal van Scott Dann op een schot van Ashley Young. Elf minuten eerder was Daley Blind al dicht bij de 0-1 geweest. De Nederlander, wiens landgenoot Robin van Persie ontbrak vanwege ziekte, raakte met een afstandsschot via de handen van Palace-keeper Julian Speroni de paal.

Manchester United raakte Wayne Rooney en Luke Shaw kwijt met blessures en tot overmaat van ramp werd het in de 57ste minuut ook nog eens 1-1, Jason Puncheon schoot raak uit een vrije trap. Een kwartier later had Glenn Murray de 2-1 op zijn schoen, maar ManU-keeper David De Gea redde schitterend. Vijf minuten later greep zijn collega-keeper aan de kant weifelend in bij een voorzet van Young, waarvan Fellaini profiteerde. De Belg zorgde met het hoofd voor de 1-2 eindstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen