Bosz weet het zeker: "Pröpper is klaar voor stap naar PSV"

12 mei 2015, 11:25

Davy Pröpper domineerde maandagavond in de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse (1-4) in de Kuip op het middenveld. Technisch manager Marcel Brands van PSV zat voor de smaakmaker van Arnhemmers op de tribune in Rotterdam-Zuid. Als het aan coach Peter Bosz ligt, dan is de uitblinker absoluut klaar voor de stap naar een topclub.

"Davy Pröpper is klaar voor een stap hogerop", sprak Bosz na afloop van riante zege bij Feyenoord tegen FOX Sports. "Het woordje misschien laat ik daarbij bewust achterwege. Hij kan zonder enkel probleem bij PSV meedraaien", denkt de trainer van Vitesse. Pröpper zou in Eindhoven kandidaat zijn om het waarschijnlijke vertrek van aanvoerder Georginio Wijnaldum op te vangen.

Bosz stelt dat Pröpper het hele seizoen al sterk is en dat zijn optreden in de uitwedstrijd tegen Feyenoord geen uitschieter is. "Ze hoeven niet alleen op deze wedstrijd af te gaan, volgens mij volgen ze hem al een tijdje. Aan de andere kant, het was een belangrijke wedstrijd en dan moet je er staan. En Davy stond er ook, zoals ons hele middenveld. Dat staat het hele seizoen al als een huis, mede dankzij Davy. Hij slaagt er nu in het hele seizoen goed te spelen, daar waar hij vorig jaar iets meer dan een half seizoen sterk was. In dat opzicht is hij dus gegroeid en rijp voor een volgende stap."

Pröpper beschikt volgens Bosz over een flinke portie voetbalintelligentie. "Het oogt gemakkelijk wat hij doet. Maar hij ziet het spel net wat sneller dan een ander. Daardoor heeft hij meer tijd aan de bal en ook iets meer rust aan de bal. Mede dankzij Davy hebben we de slag op het middenveld ruimschoots gewonnen van Feyenoord."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen