Cruciale weken voor Stevens: "Zijn al zovaak afgeschreven"

14 mei 2015, 16:52

Voor Huub Stevens en Vfb Stuttgart staat er een cruciaal voetbalweekend voor de deur. Die Schwaben moeten dit weekend in eigen stadion winnen van het eveneens laag geklasseerde Hamburger SV. Stevens probeert zijn spelersgroep zo goed mogelijk voor te bereiden op de clash met HSV in de voorlaatste speelronde van de Bundesliga.

Stuttgart staat laatste, met dertig punten. Daarboven staan drie teams met 31 punten terwijl nummer veertien HSV 32 punten heeft. Stuttgart heeft dan ook nog kans om handhaving te bewerkstelligen, zo probeert Stevens duidelijk te maken aan zijn spelers. "Niet opgeven, ik probeer de jongens in deze fase zo veel mogelijk vertrouwen te geven", legt de coach uit tegen VI. Afgelopen zaterdag won de ploeg thuis met 2-0 van FSV Mainz 05. "Met de overwinning op Mainz hebben we nog niets. Maar iedereen die ons al zo vaak had afgeschreven, heeft kunnen zien dat er nog niets beslist is."

Stevens verkeerde de afgelopen periode in zwaar weer, maar mocht desondanks aanblijven als coach bij Die Schwaben. "Ach, in januari wilde Stuttgart zelfs nog verlengen", countert Stevens. "Juist ik was degene die zei: Laten we eerst afwachten of de ploeg erin blijft. De buitenwacht heeft zó veel geroepen. Maar intern hebben wij niet zo veel last van alle onrust gehad. En als de clubleiding iemand kan vinden met wie ze denken beter af te zijn, moeten ze die nemen. Dat heb ik ook zo gezegd. Blijkbaar was er niemand in wie ze dat vertrouwen hadden."

Als Stuttgart er niet in slaagt degradatie af te wenden, daalt de club voor het eerst sinds 1975 naar het tweede niveau in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen