Faber 'samen met enkele anderen' op shortlist Eindhoven

15 mei 2015, 10:30

Nu de overstap van Jean-Paul de Jong naar zijn oude liefde FC Utrecht eindelijk in kannen en kruiken is, kan de zoektocht van FC Eindhoven naar een nieuwe trainer concretere vormen aannemen. Ernest Faber geldt als een voorname gegadigde om het toer over te nemen. Technisch manager Hans Smulders stelt dat de bij PSV vertrekkende oefenmeester 'samen met enkele andere namen' op de shortlist staat.

"We hebben natuurlijk heel goede ervaringen met Ernest. Met hem is het succes begonnen", stelt Smulders in gesprek met het Brabants Dagblad. De Eindhoven-manager doelt daarmee op de periode van 2010 tot 2012, toen Faber hoofdcoach van Eindhoven was. Hij eindigde toen in zijn eerste seizoen op de twaalfde plaats, in de jaargang daarna werd hij derde met de Brabantse Jupiler League-club.

Na de prima prestaties met Eindhoven werd Faber assistent-coach bij PSV, waar hij na het seizoen vertrekt. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging en wil graag op eigen benen staan in de Eredivisie. Het wordt dus lastig voor Eindhoven om de coach terug te halen. "Daarom hebben we een shortlist gemaakt met twee scenario's: één voor de Jupiler League en één voor de eredivisie. Als we promoveren komt er ook meer budget vrij en dan zijn er meer mogelijkheden. Maar goed, we hebben ons huiswerk nu gedaan. Kort na de play-offs maken we serieus werk van het aantrekken van een nieuwe trainer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen