Dijkhuizen hoopt dat NAC en Eagles degraderen

15 mei 2015, 19:19

Met FC Dordrecht is één degradant uit de Eredivisie bekend, NAC Breda en Go Ahead Eagles moeten de komende weken via de nacompetitie het vege lijf zien te redden. Daarbij kunnen ze niet rekenen op de steun van Marinus Dijkhuizen, de trainer van Excelsior. Hij is met zijn team al veilig en zou het voor zijn club gunstig vinden als NAC Breda en Go Ahead Eagles verdwijnen op het hoogste niveau.

"Mijn voorkeur gaat ernaar uit dat ze eruit gaan", zegt Dijkhuizen in tv-programma FC Rijnmond van RTV Rijnmond. "Niet vanwege de clubs, maar omdat dat onze concurrentiepositie verstevigt voor volgend seizoen." De coach van Excelsior gaat de nacompetitie uitvoerig volgen. "Dat is zeker interessant, ik ga zelf wedstrijden kijken om te scouten, om een beeld te vormen van spelers die eventueel op de markt gaan komen."

Excelsior is sinds vorige week helemaal veilig, iets waar Dijkhuizen terecht trots op is. "Als je erin kan blijven zonder nacompetitie te hoeven spelen, heb je het geweldig gedaan", zegt de coach, die opluchting proeft in Kralingen. "Je merkt het deze week op de club, alle spanning valt ineens van de schouders bij iedereen. In de play-offs was het heel moeilijk geworden voor ons. Fysiek en mentaal zitten we er behoorlijk doorheen. Heel veel jongens spelen voor het eerst op dit niveau, lopen op hun tenen om het niveau te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen