Hiddink kritisch op niveau Eredivisie: "Het houdt niet over"

16 mei 2015, 09:19

Guus Hiddink is niet bepaald positief over het niveau van de Eredivisie. Volgens de bondscoach van Oranje heeft de Nederlandse competitie een behoorlijke achterstand op de grote competities. "Als je naar de internationale maatstaven kijkt, houdt het allemaal niet over, eerlijk gezegd", stelt de bondscoach, die zich zorgen maakt over de huidige situatie.

Hiddink weet dat Nederlandse clubs weinig klaarspelen in de Europa League en de Champions League. "Ondanks de prima duels die we in de Eredivisie hebben gezien, hebben we met de clubs internationaal geen potten kunnen breken", zegt hij tegen de NOS. De keuzeheer van Oranje maakt zich daar zorgen over. "Het is een gegeven dat de buitenlandse concurrentie met veel grotere budgetten kan werken dan de Nederlandse clubs. Als wij maar zorgen dat we ook steeds weer goede aanwas hebben. Iedereen is daar wel van overtuigd, maar het is niet zo dat je opeens een nieuw inzicht gaat krijgen. De clubs moeten heel goed scouten en opleiden."

"En dan hoop je dat er steeds weer spelers komen die als ze 23 of 24 zijn naar het buitenland gaan, maar dan ook wel naar de absolute topclubs. Dat hadden we in het verleden ook. In mijn vorige periode als bondscoach, rond 1995, gingen de spelers ook weg. Maar die gingen allemaal naar de topclubs en die kwamen zwaarbewapend terug voor Oranje."

Memphis Depay is één van de weinige jonge spelers die direct de stap maakt naar de Europese top. Hij vertrekt na dit seizoen van PSV naar Manchester United. "Dat is alleen maar goed", vindt Hiddink. "Hij krijgt te maken met andere wetten en met een intensere manier van spelen. Ik hoop dat hij snel die stap gaat maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen