Chiellini hapt niet: "Suarez niet anders dan anderen"

20 mei 2015, 11:51

Een klein jaar na hun veelbesproken strijd op het wereldkampioenschap, waarbij Luis Suarez zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini zette, staan beide spelers weer tegenover elkaar. En opnieuw voor het oog van de hele voetbalwereld, namelijk in de finale van de Champions League.

Chiellini neemt het als verdediger van Juventus op 6 juni in Berlijn op tegen FC Barcelona, waar Suarez speelt. Vanzelfsprekend is het weerzien tussen beide spelers koren op de molen van media, maar de Italiaan zelf haalt er zijn schouders over op. Dat hij weer met Suarez op één veld staat, lijkt hem weinig te boeien.

"Voor mij is dit helemaal geen thema", blikt hij, desgevraagd, vooruit op de komende strijd met Suarez. "Ik koester geen wrok tegen hem. Sinds we gewonnen hebben van Real Madrid en duidelijk geworden is dat we tegen Barça moeten in de finale, krijg ik allemaal vragen hierover. Maar Suarez is voor mij niet anders dan anderen. Ik ga hem eenzelfde manier afstoppen als ik bij Karim Benzema gedaan. En Lionel Messi benader ik hetzelfde als Cristiano Ronaldo, net zoals Neymar voor mij niet anders is dan Gareth Bale."

Tijdens het WK liet Chiellini via sociale media al weten dat hij Suarez niets kwalijk nam. "Het is allemaal vergeten. Ik hoop dat de FIFA je straf reduceert", schreef de Italiaan op 30 juni 2014 op Twitter.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen