Stevens genoemd als opvolger Di Matteo bij Schalke 04

25 mei 2015, 10:06

Huub Stevens wist met VfB Stuttgart voor het tweede jaar op rij degradatie uit de Bundesliga af te wenden, waardoor hij na de cruciale wedstrijd tegen SC Paderborn 07 (1-2 winst) bedolven wordt onder de complimenten. Desondanks scheiden de wegen van de Nederlandse coach en Die Schwaben. Stevens wordt nu door Bild naar voren geschoven als mogelijk de nieuwe trainer van Schalke 04.

Hoewel het nog wachten is op een officiële bevestiging, lijkt de rol van coach Roberto Di Matteo bij Schalke 04 uitgespeeld te zijn. De club van Klaas-Jan Huntelaar verloor zaterdag met 2-0 bij Hamburger SV, waardoor het seizoen afgesloten werd op de teleurstellende zesde plaats. In plaats van Champions League zijn Die Königsblauen volgend seizoen zodoende veroordeeld tot het spelen van de Europa League-voorronde.

Met slechts twee zeges in de laatste tien competitieduels lijkt Di Matteo geen toekomst te hebben in de Veltins Arena, waardoor sportief directeur Horst Heldt op zoek zal gaan naar een nieuwe trainer. Bild noemt vijf kandidaten om de Italiaan op te volgen en Stevens is daar één van. De coach stond al twee keer (1996-2002 en 2011-2012) eerder aan het roer bij de mijnwerkersclub.

Stevens heeft een populaire status bij de supporters van Schalke. In 1997 wist hij de UEFA Cup in de wacht te slepen met de Duitse club. Andere trainers die genoemd worden voor de positie zijn Armin Veh, Marc Wilmots, André Breitenreiter, Mirko Slomka, Norbert Elgert en Stefan Effenberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen