Succescoach Emery: "Deze groep verdient deze prijs"

28 mei 2015, 09:43

Coach Unai Emery wist het onmogelijke te realiseren met Sevilla FC: de Europa League werd twee keer achter elkaar toegeëigend door de Andalusiërs, die voor de vierde keer in de clubgeschiedenis het Europese toernooi wisten te winnen. Emery wordt door de indrukwekkende prestaties in verband gebracht met Europese grootmachten, waaronder AC Milan, maar stelt dat hij gelukkig is in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Na de 3-2 zege op Dnjepr Dnjepropetrovsk in de finale in Warschau werd er aan Emery gevraagd wat dit voor hem en de club betekent. "Het bereiken van de finale was het belangrijkst, daarna moesten we gewoon van alles genieten. Dat hebben we gedaan. Ik ben hier dolgelukkig", glimlacht de succestrainer van Sevilla. "We wilden deze competitie heel graag winnen. We hebben veel grote wedstrijden moeten spelen. Dit was de laatste, tegen een zeer fysiek team", doelt de oefenmeester op Dnjepr.

Weer is Emery er dus in geslaagd om de kroon op het werk te zetten. "Dit maakt alle arbeid meer dan goed. We hebben moeilijke momenten gehad, maar we moesten blijven werken", aldus de keuzeheer van de nummer vijf van de Primera División. "Deze groep verdient deze prijs", besluit Emery.

De Spaanse club zorgde niet alleen voor een Europa League-record, het plaatste zich ook rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2015/16.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen