Advocaat 'staat open' voor terugkeer bij Rode Duivels

2 juni 2015, 11:12

Ruim vijf jaar na zijn plotselinge vertrek lonkt een terugkeer bij de nationale ploeg van België voor Dick Advocaat. De Hagenaar wordt gezien als één van de kandidaten om bondscoach Marc Wilmots op te volgen, als hij ervoor kiest om aan de slag te gaan bij Schalke 04. In Gelsenkirchen zingt de naam van Wilmots rond als mogelijke opvolger van Roberto di Matteo, die na een teleurstellend seizoen vertrokken is.

Advocaat werd in het najaar van 2009 aangesteld als bondscoach van België, maar vertrok al in april 2010 omdat hij een lucratief contract kon tekenen in Rusland. Wilmots, zijn oude assistent, schoof vervolgens door en werd bondscoach. Onder diens leiding haalde België de kwartfinale van het WK in Brazilië.

Tegenover Voetbal International laat Advocaat weten interesse te hebben in een terugkeer bij de Belgische ploeg. "Daar sta ik inderdaad open voor, al is het nog niet aan de orde. Dat is pas het geval als Wilmots weg is", weet hij. Dat hij eerder vertrok als bondscoach van België, ziet Advocaat niet als probleem. "Destijds ben ik vertrokken omdat ik een goede aanbieding kreeg vanuit Rusland, niet omdat ik geen perspectief meer zag."

Nadat hij aan de slag ging in Rusland, werkte Advocaat nog als coach bij PSV, AZ, de nationale ploeg van Servië en Sunderland. De Engelse ploeg hield hij de afgelopen periode in de Premier League. Daarna gaf hij aan dat hij een punt zette achter zijn carrière als clubcoach, wel wilde hij nog ergens bondscoach worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen