Faber wil groeien met NEC: "Ontwikkelen is ook presteren"

4 juni 2015, 17:40

Ernest Faber had meerdere ijzers in het vuur, maar koos uiteindelijk voor NEC. Donderdag werd hij officieel gepresenteerd als opvolger van de vertrokken Ruud Brood. Beide coaches zijn van functie gewisseld, aangezien Brood de positie van Faber als assistent-coach bij PSV ingenomen heeft. Faber heeft voor twee jaar getekend in het Goffertstadion.

"Ik ben trots en blij om hier te mogen werken", zegt Faber op het digitale huis van zijn nieuwe werkgever. "Het voelt een beetje als thuiskomen, omdat ik hier in 1990 mijn debuut heb gemaakt. De club past bij mij en onze visies sluiten heel nauw op elkaar aan. Hard werken en discipline, waar ik zelf voor sta, zit er hier al goed in. Daarom was er gelijk een goede klik en daarbij vaar ik goed bij de wens om spelers te ontwikkelen. Al die puzzelstukjes bij elkaar, maakten het voor mij makkelijk om voor NEC te kiezen. Dit is gewoon de beste match."

Faber krijgt de taak om NEC te behouden voor de Eredivisie en ondertussen de ontwikkeling van de spelersgroep te stimuleren. Hij hoopt dat het kampioenschap in de Jupiler League een boost zal blijken voor de Nijmegenaren. "Natuurlijk komt de club weer in een nieuwe competitie. Er wordt anders gevoetbald en er wordt net even wat meer gevraagd van de spelers, maar de 'flow' is nu aanwezig. Iedereen zit nog in een positieve sfeer na het kampioenschap en die basis moeten we gebruiken om volgend seizoen wederom met positief voetbal en uitgaande van eigen kracht resultaat te boeken. Want ontwikkelen is ook presteren."

"Uiteindelijk is in het voetbal het resultaat het belangrijkste", vervolgt Faber. "Hopelijk kunnen we straks in de eerste wedstrijden van het seizoen gelijk wat neerzetten, want dat is het halve werk. In de komende weken heb ik nu mooi de tijd om met de spelers te spreken, om ze duidelijk te maken wat we van elkaar kunnen verwachten en welke weg we in gaan slaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen