Stam meldt zich opnieuw aan voor trainerscursus

4 juni 2015, 20:16

Jaap Stam gaat voor een nieuwe kans op de cursus Coach Betaald Voetbal. De coach van Jong Ajax trok eerder dit jaar de deur van de trainerscursus achter zich dicht omdat hij de opleiding 'te schools' vond, maar de oud-verdediger gaat het opnieuw proberen.

De klassikale lessen waren niets voor Sam, zo gaf hij aan. Hij zal nu een cursus volgen die op initiatief van de KNVB aangepast is. Oranje-bondscoach Guus Hiddink verzocht de voetbalbond om dat te doen. "Het gaat erom dat we als bond de voorwaarden scheppen voor jonge trainers om zichzelf goed te ontwikkelen en te scholen", stelt Hiddink tegen Voetbal International.

"In het geval van Jaap betekent dit een aangepaste opleiding zonder dat we concessies doen aan de kwaliteitseisen. Het traject dat hij nu gaat volgen, is vergelijkbaar met dat wat Clarence Seedorf aflegde", vervolgt Hiddink. "Niet iedereen wil of kan op dezelfde manier de opleiding voltooien. Sommigen hebben bijvoorbeeld nog een drukke baan in het betaalde voetbal. Dat mag geen hindernis zijn om potentiële goede trainers als Jaap Stam een goede opleiding te onthouden."

Wellicht is Stam niet de laatste die dit traject zal bewandelen. "We willen dit traject in de toekomst aan meer mensen aanbieden. De consequentie is dat de opleidingskosten voor de KNVB wat hoger uitvallen, maar uiteindelijk is het topvoetbal er alleen maar mee gediend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen