Ajax haalt Dost alsnog naar Amsterdam ArenA

5 juni 2015, 13:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zo'n 4,5 jaar nadat een transfer van de spits op de allerlaatste moment niet doorging is Ajax er alsnog in geslaagd om Bas Dost naar de ArenA te halen. Ditmaal niet als aankoop, maar als tegenstander. Met VfL Wolfsburg speelt de Nederlandse spits op vrijdag 17 juli een oefenduel tegen de Amsterdammers, meldt Ajax.

Voor Ajax geldt de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg als belangrijke test in aanloop naar de wedstrijden in de voorronde van de Champions League. Op 28 of 29 juli begint voor Ajax de weg naar het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Als nummer twee van de Bundesliga is Wolfsburg automatisch geplaatst voor de groepsfase van de CL. De ploeg van Dost kroonde zich onlangs tot winnaar van de DFB Pokal, het Duitse bekertoernooi.

Ajax wilde Dost in januari 2011 overnemen van sc Heerenveen, maar beide clubs bereikten geen akkoord over de transfersom. De spits spande vervolgens een arbitragezaak aan, maar zonder succes. Hij bleef dus tegen wil en dank in Friesland, waarna de aanvaller anderhalf jaar later de overstap maakte naar Wolfsburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen