KNVB schrikt niet van Willem II-verhaal: "Leuk is anders"

3 juli 2015, 08:41   Bijgewerkt: 3 juli 2015, 11:46

De integriteitseenheid van de KNVB heeft er weer werk bij. De eenheid deed al onderzoek naar vermeende matchfixing van Willem II in het seizoen 2009/2010, nadat De Volkskrant meldde dat wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord 'verkocht' waren. Diezelfde krant komt nu met het nieuws naar buiten dat de uitslagen van nog drie duels uit dat seizoen gemanipuleerd zijn. Het gaat om uitduels bij NAC, Utrecht en Sparta.

Naast de genoemde duels zou ook een bekerwedstrijd tegen Roda JC, uit 2008, beïnvloed zijn door spelers en matchfixers. "Als het om zes wedstrijden gaat, zijn het er zes te veel", reageert een woordvoerder van de KNVB tegen het ANP. Geheel verrast door het nieuws is de bond niet. "Leuk is anders, maar echt geschrokken zijn we niet. Onze integriteitseenheid is in januari gestart met zijn onderzoek toen de zaak met Ibrahim Kargbo naar buiten kwam. Maar in de regel doe je matchfixing niet in je eentje; daar zijn meer spelers voor nodig."

De woordvoerder benadrukt dat de KNVB bijzonder veel waarde hecht aan de strijd tegen matchfixing. "Het moet bestreden worden. De supporters moeten erop kunnen vertrouwen dat wat ze zien echt is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen