Heracles botst met sponsor: "Laat me niet voor joker zetten"

8 juli 2015, 08:36

Een opvallend conflict ligt op de loer bij Heracles Almelo. De club is zijn stadion aan het verbouwen en wil zijn vernieuwde thuishaven een nieuwe naam geven, Hoofdsponsor TenCate is bereid om een fors bedrag op tafel te leggen om naamgever te worden van het stadion, maar Heracles heeft een doorlopend contract met de huidige stadionsponsor. Dat is zakenman Pim Polman, die in 2005 een contract tot 2019 met de club sloot.

Volgens TC Tubantia betaalt Polman zo'n 20.000 euro per jaar voor het feit dat Heracles zijn thuisduels in het Polman Stadion speelt. TenCate wil een hoger bedrag betalen en dus wil Heracles onder het contract met Polman uit, maar dat laat de zakenman niet zomaar gebeuren. Zeker omdat op de nieuwste impressie van het verbouwde stadion de naam TenCate Stadion staat. Heracles noemt dit een 'foutje van de architect', maar Polman is pissig en voelt zich geschoffeerd. "Niet voor de eerste keer. Er ligt gewoon een contract dat nog jaren doorloopt. Daar kan Heracles niet zo maar onderuit. Ik laat me niet voor joker zetten door de clubleiding."

Naast TenCate overweegt ook Asito Dienstengroep om naamgever te worden van het vernieuwde stadion, maar dit bedrijf wacht af. "Er is afgesproken dat als Heracles en TenCate er toch niet uitkomen wij dan de eerste partij zijn waarmee de club weer in onderhandeling gaat", zegt bestuursvoorzitter Hans Kroeze. "Maar het begint ermee dat Heracles de handen vrij moet hebben en er dus eerst uit moet zien te komen met Polman."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen