Excelsior voegt Gentile toe aan technische staf

9 juli 2015, 16:11

Excelsior heeft haar technische staf uitgebreid met Marco Gentile. De 46-jarige oud-speler van onder meer ADO Den Haag gaat per 1 augustus aan de slag op Woudestein, waar hij de functie van videoanalist en verdedigertrainer gaat bekleden.

De taken van videoanalist neemt Gentile over van Piet Cremers, die met Marinus Dijkhuizen meeging naar Brentford FC. Als linietrainer voor de verdedigers neemt hij de werkzaamheden over van de naar FC Volendam vertrokken Robert Molenaar. "In beide functies ben ik eerder werkzaam geweest bij Sparta", stelt Gentile op de clubwebsite. "Daarom kwam Excelsior bij mij terecht."

Gentile kijkt uit naar de samenwerking met de andere leden van de technische staf. "Ik ken de trainers Fons Groenendijk en André Hoekstra en weet hoe zij te werk gaan. In het gesprek met Ferry de Haan kwam de club op mij heel gemoedelijk over en daarom heb ik voor Excelsior gekozen. Bovendien vind ik dit werk gewoon heel erg leuk om te doen. Videoanalyse is niet meer weg te denken uit het betaalde voetbal", aldus Gentile, die naast acht seizoenen bij ADO in zijn spelerscarrière ook voor MVV, Burnley, FC Volendam en Willem II uitkwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen