De Boer: "Zes middenvelders is misschien te veel"

12 juli 2015, 22:15

Coach Frank de Boer van Ajax zit in aanloop naar het nieuwe seizoen ruim in zijn middenvelders. Met onder meer Nemanja Gudelj, Thulani Serero, Davy Klaassen, Daley Sinkgraven, Riechedly Bazoer en Lucas Andersen heeft de club meer dan genoeg spelers voor de middelste linie onder contract staan, zeker omdat ook Lasse Schöne en de overbodige Lerin Duarte daar kunnen spelen. De Boer sluit niet uit dat één of meerdere van deze spelers volgende maand vertrekken uit Amsterdam.

"We moeten uiteindelijk, rond eind augustus, heel goed kijken hoe de vlag erbij hangt", zegt De Boer in gesprek met Ajax Life. "Zes middenvelders is misschien te veel, dan moet er wellicht iemand weg of verhuurd worden. Dan kun je vanuit een luxe positie inderdaad iemand wegstrepen."

De Boer legt zijn ideaalplaatje uit. "Het is gezond om goede competitie te hebben voor de posities op het middenveld. Vier spelers voor het middenveld is te weinig, vijf is misschien wel ideaal en zes middenvelders is misschien prettig bij een club als Chelsea, maar niet bij Ajax. Dan moet je keuzes maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen