Van Oostveen: "KNVB wilde Hiddink in dienst houden"

Ger
14 juli 2015, 23:49

Als het aan de KNVB had gelegen, was Guus Hiddink ondanks een serie teleurstellende resultaten van het Nederlands elftal nog in dienst geweest van de voetbalbond. De oud-bondscoach besloot volgens directeur Bert van Oostveen echter zelf te vertrekken.

Hiddink liet na de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland weten een stapje terug te willen doen. Hij zag een rol als 'senior-bondscoach' voor zich, maar de bond leek niets voor die constructie te voelen. Twee weken later vertrok Hiddink bij Oranje. Van Oostveen zegt in gesprek met de NOS dat een andere rolverdeling voor de KNVB wel tot de mogelijkheden behoorde. "De functie als supervisor was voor ons niet onbespreekbaar. Iedereen die mij kent, en dat zijn gelukkig heel veel mensen, weet dat ik er alles aan zal doen om mensen te behouden binnen onze organisatie. Dat is in dit geval helaas niet gelukt."

De vraag is waarom Hiddink toch is vertrokken. "Dat is nou typisch zo'n moment waarop je als directeur met meel in de mond moet praten", blijft Van Oostveen vaag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen