Fraser gebruikt drone op training: "Geeft andere kijk"

15 juli 2015, 23:47

Bij ADO Den Haag maken ze op het trainingskamp in Leende gebruik van een bijzonder hulpmiddel. Coach Henk Fraser zet donderdag tijdens de avondtraining op sportpark de Groote Speel van voetbalclub DOSL een drone in. Het onbemande luchtvaartuig wordt bestuurd door Randell Fraser, de zoon van de trainer.

Henk Fraser leidt de training, zijn zoon Randell bestuurt de drone en videoanalist Marvin van der Valk bekijkt de beelden live op zijn laptop. "We hebben de drone bij de jeugd wel eens ingezet", zegt Fraser tegen AD Sportwereld. "De opnamen geven een andere kijk op de trainingen, vooral omdat je alles in beeld kan vangen. Je hebt een totaalplaatje. We hebben regelmatig discussies met de spelers. Zijn de afstanden niet te groot bij het verdedigen. Zijn aanvallers bij de eerste paal, tweede paal of de zestien wel op tijd als de voorzet komt. Nu kun je dat heel eenvoudig zien."

De drone kan op een hoogte van dertig meter vliegen, waardoor het niet gevaarlijk zal zijn voor de spelers. "De spelers zullen nergens last van hebben. Het is hobby, een stuk speelgoed natuurlijk, maar wel een mooie manier om unieke beelden te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen