Vlaar schrikt: nog drie tot vier maanden buitenspel

19 juli 2015, 11:13   Bijgewerkt: 19 juli 2015, 11:52

Ron Vlaar heeft zondagochtend tekst en uitleg gegeven over zijn fysieke gesteldheid. De clubloze centrale verdediger ging afgelopen woensdag onder het mes voor zijn knieblessure en deze operatie duurde wat langer dan gepland. Het werd namelijk een wat moeizamere ingreep dan vooraf verwacht werd en dat houdt in dat de Oranje-international ook langer uit de roulatie zal liggen. Naar verwachting moet hij nog drie tot vier maanden wachten op zijn rentree.

"Tja, waar zal ik beginnen...", zo begint Vlaar zijn statement. "Ik heb besloten om op deze manier, mijn eigen manier, maar even openheid van zaken te geven omtrent mijn fysieke gesteldheid en sportieve toekomst", zegt de verdediger, die zichzelf medisch liet keuren en naar aanleiding daarvan afgelopen woensdag geopereerd werd in Rotterdam. Op een mri-scan was namelijk te zien dat de binnenmeniscus van zijn linkerknie, waar hij in januari ook aan geopereerd werd, verder was ingescheurd.

Tijdens de operatie bleek het niet goed te zijn. "Het werd een wat moeizamere ingreep dan vooraf was gedacht. Het ingescheurde stuk meniscus was opgerold naar achter geschoten", aldus Vlaar. "Omdat ik voor de lange termijn wilde gaan, heeft de dokter de juiste beslissing genomen door gaatjes in mijn kraakbeen te boren. Wat dit op korte termijn inhoudt? Nou, in plaats van twee dagen met krukken, zal dit nu vier tot zes weken zijn. En in plaats van vier weken zal de revalidatie nu drie tot vier maanden duren", maakt de verdediger duidelijk.

Het is een nieuwe klap voor Vlaar, maar hij laat de moed niet zakken. "Ik heb voor hetere vuren gestaan, ik heb vaker met dit bijltje gehakt en ben trots op wat ik bereikt heb in mijn carrière. Ik weet zeker dat ik ook hier weer uit zal komen. Ik voel de energie stromen om er weer tegen aan te gaan. De knop is al om, de blik keihard op vooruit kijken om weer helemaal fit te worden! Ik weet zeker dat het goed komt! Ik ga mezelf klaarstomen zodat ik nog minimaal 5 jaar op het hoogste niveau kan acteren. Dus ook met het Nederlands elftal", besluit Vlaar.

Het contract van Vlaar bij Aston Villa is afgelopen, het is nog de vraag hoe zijn toekomst eruitziet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen