Heerenveen zit op tachtig procent: "Staat er goed op"

24 juli 2015, 14:44

Trainer Dwight Lodeweges werkt met de selectie van sc Heerenveen toe naar het nieuwe seizoen en zijn spelersgroep zit naar eigen zeggen op 'tachtig procent' van zijn kunnen. Twee weken voor de seizoensouverture tegen De Graafschap wil de coach de laatste stap zetten in het klaarstomen van zijn team.

"Vergeleken met vorig seizoen zijn we verder. De groep is frisser, kan meer aan en de sfeer is ook anders. Het staat er goed op", zegt Lodeweges op de website van de Friezen. Zaterdag neemt hij het met zijn ploeg op tegen het uit de Verenigde Arabische Emiraten afkomstige Baniyas. "We moeten top zijn en dat hoort ook in deze fase van de voorbereiding", aldus de oefenmeester.

Lodeweges kan nog niet beschikken over onder meer Joost van Aken, Doke Schmidt en Jordy Buijs. "Dat is jammer, maar blessures horen bij voetbal. Voordeel is dat we daardoor zaken uit hebben kunnen proberen. Ik had Bijker graag op links gezien, maar we weten nu dat hij ook in het centrum kan spelen. Cavlan is misschien meer een middenvelder, maar kan ook als linksback uit de voeten. De blessures hebben ons nieuwe inzichten verschaft", stelt de keuzeheer van Heerenveen. "Het is in mijn beleving nog nooit zo snel gegaan. Dat is goed, want uiteindelijk trainen we voor het echte werk. Straks in het stadion tegen De Graafschap moet het gebeuren en zal blijken wat de voorbereiding waard is geweest.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen