Twente huurt Agyepong van Man City: "Een buitenkans"

31 juli 2015, 18:09   Bijgewerkt: 1 september 2015, 15:10

In navolging van Michael Olaitan, die donderdag als versterking werd gepresenteerd, heeft FC Twente wederom haar selectie voorzien van een aanvallende impuls. De Tukkers maken via de officiële clubkanalen wereldkundig dat Thomas Agyepong komend seizoen gehuurd wordt van Manchester City.

Agyepong is een negentienjarige Ghanees, die liefkozend Senior genoemd wordt en op beide vleugels inzetbaar is. Een smetje op de komst van de aanvaller is het feit dat hij nog een tijdje uit de roulatie zal liggen wegens een voetbreuk. Het lijkt erop dat hij in september kan debuteren voor Twente. "Dat Thomas niet aan het begin van de competitie inzetbaar is jammer, maar geen reden om deze buitenkans aan ons voorbij te laten gaan", zegt Ted van Leeuwen over de Man City-huurling.

"Dit kan een hele bijzondere speler in de Eredivisie worden", denkt Van Leeuwen. "Een opwindende speler van hoog kaliber, voor wie de mensen naar het stadion komen: snel, explosief, comfortabel aan de bal, doelgericht en een harde werker, ook defensief. Hij is moedig, optimistisch, wil altijd de bal wel hebben en is fysiek sterk. Ook zijn statistieken geven een hoog rendement te zien."

Agyepong, afkomstig van het opleidingsinstituut Right to Dream uit Ghana, heeft volgens Van Leeuwen ook nog eens 'een prettige persoonlijkheid'. "En het is een winnaar bovendien, die niet voor niets aanvoerder van de nationale Ghanese jeugdploeg is. Manchester City heeft grote plannen met hem en zag hem graag gelanceerd worden via FC Twente in de Eredivisie."

Foto: Twitter FC Twente

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen