Van Persie: "Ik kan geen 10, 20 of 30 goals beloven"

31 juli 2015, 18:24

Met torenhoge verwachtingen is Robin van Persie binnengehaald bij Fenerbahçe. De Turkse fans hebben de Nederlandse aanvaller als een held onthaald en hopen dat hij voor successen gaat zorgen in Istanbul. Dat doet Van Persie goed, maar hij tempert de verwachtingen wel wat, door te stellen dat een grote hoevelheid doelpunten niet gegarandeerd is.

De 31-jarige Van Persie, die voor 6,5 miljoen euro overgenomen werd van Manchester United, vindt dat men wegens zijn recente blessuregeschiedenis en een gebrek aan wedstrijdritme niet te veel moet verwachten. "Ik beloof dat ik alles zal geven, maar kan geen tien, twintig of dertig goals beloven. Dit hangt van meerdere factoren af", zegt de Nederlander op het officiële videokanaal van Fenerbahçe.

Van Persie stipt wel aan dat hij na een blessureperiode van een half jaar tijdens zijn periode bij Arsenal alsnog achttien doelpunten in negentien duels wist te maken in het seizoen 2010/2011. "Toen heb ik vaak gescoord na vijf maanden blessureleed", stelt hij. "Dan zie je dat ik nooit tevreden ben met wat ik bereikt heb."

Tegen Shaktar Donetsk (0-0) maakte Van Persie zijn debuut voor Fenerbahçe. "De fans maakten me heel gelukkig, hun reacties maakten me erg trots. Ik kon niet wachten op de eerste wedstrijd, waarin ik mijn passie voor de club heb getoond. Ik heb overigens al een beetje Turks geleerd", sluit Van Persie af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen